Ultrageluidtherapie

logonieuw

Ultrageluidstherapie

Therapie door middel van geluidsgolven

Deze techniek bestaat uit het inbrengen van geluidsgolven met een hele hoge frequentie, die in de onderliggende weefsels een belangrijk biostimulerend(aanzetten stofwisseling) effect kunnen hebben.

Er wordt om de overdracht van de energie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen een neutrale gel als tussenstof gebruikt. Deze is geurloos en kleurloos en hypoallergeen. U zult als patiënt de golven kunnen waarnemen als een warme gloed in het weefsel diep onder de behandelkop.

Deze warmte is de bovengrens van de behandeling en in constant overleg met u kan de dosis worden verhoogd of verlaagd. Wij zullen daar telkens ook naar vragen, om de dosering optimaal te kunnen instellen. We gebruiken Ultrageluid veel bij zwellingen na een gewrichtskneuzing, omdat de therapie enorm helpt bij het terugdringen van de zwelling.

Maar er zijn natuurlijk vele andere toepassingen, welke te ver voeren om ze hier allemaal te benoemen. Soms kan het apparaat ook diagnostisch worden ingezet. We zullen bij gebruik u uiteraard uitleggen vanwaar de keuze voor deze methodiek.

Ultrageluidstherapie met neutrale gel Ultrageluidsgolven door apparatuur

De praktijk in beeld:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fysiotherapie B.C. van Veenen

footer triangle

icon    Volg ons op:

icon     Email-adres: info@veenenfysio.nl

icon     Adres: Nieuweweg 2, 9301 GR Roden

Facebook Fysiotherapie B.C. van Veenen  Twitter Fysiotherapie B.C. van Veenen

Contactformulier van Veenen Fysiotherapie van Veenen
Neem contact op met Fysiotherapie van Veenen 050 - 501 26 36

Neem direct contact op:

Maak een afspraak

Fysiotherapie beweegcirkel
mask
mask
mask